Tarot karte

Tarot karte

Tarot karte, sredstvo zabave ili alat za proricanje budućnosti?

Tarot karte se stoljećima smatraju sredstvom za proricanje nečije budućnosti. Karte su se prvi puta krenule primjenjivati u 14-om stoljeću, i bile su unikatne radi ručnog oslikavanja. U samom nastanku, tarot je bio dostupan samo za one visokog statusa. Pojavom prvih tiskarskih strojeva karte ulaze u manju proizvodnju, i one uskoro postaju dio svakog kućanstva. Tarot karte su svakako odgovorne za brojna okupljanja i druženja, jer osim zabave nudile su i nešto neobjašnjivo, dozu misticizma i produhovljenosti.

Naravno, čitanje karata se moglo raditi iz zabave, no samo su određeni majstori mogli ući u dubinu značenja karte i povezati ju s određenom osobom. Danas se smatra da su karte za tarot najbolji alat u cijelom svijetu ezoterije. Špil karata iznosi 78 karata, a mnogi smatraju kako špil posjeduje itekako posebnu i vrijednu vrstu energije koja dolazi iz Univerzuma. Vjeruje se da čitanje tarota traži poseban talent tarot majstora i otvoreni um osobe koja traži odgovore za svoju budućnost, jer jedino tim spojem možemo dobiti odgovore i smjernice.

Tarot karte, da li nam mogu poći u svakodnevnom životu?

Svaka tarot karta ima svoje jedinstveno značenje. Otvaranjem više karata možemo dobiti povezane odgovore ili smjernice koje možemo iskoristiti u svom svakodnevnom životu. Tarot majstori nas nekad upozoravaju da na karte ne smijemo gledati kao alat za proricanje budućnosti, već kao alat koji će nam pomoći da upoznamo sebe i našu dubinu. Tarot karte su istovremeno vodič i pomoć. Određene karte mogu imati naglasak na emocionalno, dok su druge više usmjerene na materijalno i mistično.

Pozitivan ili negativan odgovor karata će prvenstveno ovisiti o njihovom položaju, što znači da je bitno da li je ona okrenuta ili uspravnija. Čitanje tarota zahtijeva posebno znanje jer vas ono usmjerava na uspostavljanje ravnoteže između pozitivne i negative u vašem svijetu. Tarot karte nam svakako mogu pomoći u svakodnevnom životu, ali potrebno je da se u potpunosti otvorimo mogućnosti da prihvatimo ono što nam je rečeno. U kombinaciji s drugim granama u ezoteriji, osobito numerologijom i astrologijom, tarot nam kroz svoje simbole na kartama može dati jasan uvid u različite situacije.

Tarot karte, kako se upustiti u tarot čitanje?

Tarot stoljećima intrigira ljude, što znači da su se mnogi pitali kako to izgleda kada vam karta daje određeni odgovor. Zaista, kako izgleda tarot čitanje? Tarot čitanje zahtjeva pravo pitanje, otvoreni um i određenu emociju. Što to znači? Vaše pitanje mora biti postavljeno s određenim naumom, točnije, sa željom da dobijete određeni odgovor. Vaša energija iza pitanja je ključna, jer uz pomoću nje se bira karta koja daje određeni odgovor. Iako je poželjno da pitanja budu direkta i kratka poput “Hoću li se udati”, dulja pitanja su također moguća, no u tom slučaju otvara se više karata.

Tarot karte Vam neće dati uvid u točan datum ili sat određenog događaja, ali mogu otkriti da li je riječ o bližoj i udaljenoj budućnosti. Ponekad Vam tarot majstori mogu dati i nejasan odgovor, što znači da se Vaša situacija ili pitanje još nije iskristaliziralo i da postoji više scenarija. Ukoliko Vas zanimaju tarot karte i ukoliko smatrate da bi Vam dobro došla pomoć Univerzuma, tada se slobodno obratite tarot majstoru koji Vam na prvu ulijeva povjerenje. Tarot može ponuditi odgovore na pitanja i dati prijedloge, na Vama je kako ćete to iskoristiti.

Nazovite tarot majstore